Hopp til hovedinnhold

Våre bloggere

Trine Talgø

Jeg er født i 1971, konseptutvikler i hjerte og kursholder i praksis. Underviser til daglig på Nesbru videregående skole i interiør og utstillingsfag. Ved siden av å være mor til en liten og lur søtnos og totalrehabilitere Rodeløkkas eldst registrerte trehus, har jeg også begynt å skrive litt om egne betraktninger rundt interiørbransjen. Som tidligere interiørkonsulent erfarte jeg stor ulikhet i arbeidsmetoden interiørkonsulenter utdannes i sett mot arbeidsmulighetene de møter. Denne erfaringen har gitt meg driv til å jobbe aktivt for å videreutvikle utdanningen og i større grad yrkesorientere den. Jeg har skrevet læremiddelet Interiørkonsulenter for Vg3 Interiør sammen med Margun Underhaug, der denne yrkesorienteringen kommer til utrykk i spesialområdene vi har jobbet med å definere, i siste tredjedel av læreboken. I forbindelse med bokutgivelsen og yrkesorientering av interiørkonsulenter tilbyr jeg dessuten private interiørkurs for interiørlærere.  Jeg tilbyr også ulike interiørkurs for boligeiere. Besøk meg på www.interiorkonsulenter.no (under utvikling) eller send meg en e-post på trine.talgo@gmail.com

Hilsen Trine

Pål Hermansen

Pål Hermansen

Etter at jeg som 10-åring midt i 1960-årene klatret skjelvende ned fra en svaiende grantopp i Maridalen etter å ha foreviget kråkeunger i reiret med mitt Instamatic-kamera, ble verden aldri den samme. Da skjønte jeg at hvis jeg strakte meg litt utenfor komfortsonen, da kunne ting oppnås. Den kreative drivkraften ble vakt, og den bølgen har jeg surfet på hele tiden videre. Med årene har den kreativiteten ført til en ganske tett ansamling av internasjonale priser på peishylla. Et kvart hundre bøker har det også blitt, og hedersplassen i bokhylla innehas av BBCs bok om verdens 10 fremste fotografer på feltet natur og dyreliv.  Man blir likevel aldri helt fornøyd, ting kan alltid gjøres bedre og annerledes. Så når jeg kommer på alder med godt voksne Håkon Bleken, sier jeg kanskje som ham: "Jeg har ikke fått til det optimale bildet ennå, men jeg har vært i nærheten noen ganger. I morgen løsner det kanskje..." Selv om både Antarktis, Afrika og Asia er avlagt besøk, vender kameraene hele tiden tilbake til det nordiske og arktiske lyset. Så Svalbard dukker hyppig opp som reisemål, det samme gjør Lofoten. I Arktis hersker fremdeles istiden (selv om mennesker prøver å ende den), og det rå urlandskapet med den høye himmelen byr på en reise tilbake til våre røtter, slik verden var da forfedrene kom på banen for 10000 år siden. Det gir ekstra dimensjoner og perspektiver til opplevelsene mellom bølgene og fjellsidene.

Hilsen Pål

Inger Landsem

Inger Landsem

Jeg er født 1950 og er tegner, billedkunstner og forfatter. Jeg reiste som tenåring fra trøndelag til Oslo for å leve av å tegne og jobbet i flere år som fast ansatt. Siden 1975 har jeg arbeidet frilans med vekt på bokillustrasjon. Opp igjennom årene har jeg vært illustratør og medforfatter på flere læreverk for grunnskolen og skapt mange figurer som er kjent blant norske barn. I bloggen min vil jeg fortelle om prosjekter som er i gang og om hvordan tegnelivet går.

Hilsen Inger

Rolf Sørensen

Rolf Sørensen

Jeg er født i 45 og har vært et Utemenneske i hele min oppnådde tid. Jeg er profesjonell fotograf og har vært det siden begynnelsen av 80-tallet. I tillegg er jeg et skrivende menneske og en "undrer". Som start i livet fikk jeg med meg det å være "Tyskerbarn". I praksis innebærer det at jeg har skylda for 1. og 2. verdenskrig, noe jeg etter hvert ikke tar så tungt. Jeg har skrevet noen bøker og fotografert enda flere. Noe av egen hånd og noe sammen med min gode venn, Jørn Bøhmer Olsen. Jeg er utdannet lærer og det var nok mest av praktiske hensyn. I tillegg til pleie av kjærligheten til fotografiet, brukes tiden på min gode familie og jakt etter tung sjøørret. Jeg bor på Hvaler der det er sju meter fra tomtegrensen til sjøen. Jeg holder for tiden med på å lage en utstilling på Litteraturhuset i Fredrikstad. I 2016 er Sarpsborg by 1000 år og til jubileet har jeg ansvar for en stor fotoutstilling.

Hilsen Rolf

Gunnar Nordberg

Gunnar Nordberg

Jeg er født i Trondheim i 1947, men var med på familiens flyttelass og gikk sju år på folkeskolen i Astrups hjembygd, Jølster. Vi gikk annenhver dag på skolen. Men bortsett fra engelsk, som vi ikke hadde, fikk jeg en fin start på skolelivet. Noe senere ble det reallinja på Steinkjer Landsgymnas som jeg rakk å fullføre før denne skoletypen ble lagt ned. Etter fire år på Universitetet i Oslo var jeg klar for læreryrket. Til sammen ble det 25 år på ungdomstrinnet i Oslo og Kristiansand kombinert med mange år som øvingslærer og kommunal veileder i matematikk og skoleutvikling. Senere underviste jeg i matematikk i 10 år ved lærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo. I 1981 begynte jeg å skrive lærebøker i matematikk, for ungdomstrinnet etter læreplanene M74 og M87 og for mellomtrinnet og ungdomstrinnet etter L97.  De siste årene har jeg vært med og skrevet MULTI for klassetrinnene 4. til 7.  Og nå for tiden er jeg mest pensjonist. I dette bloggen vil jeg fortelle litt om min interesse for barn, matematikk og om undervisning i matematikk.

Hilsen Gunnar

Bjørn Brænd

Bjørn Brænd

Jeg er født i 1942, er universitetsutdannet i realfag og har jobbet som forlagsredaktør i største delen av mitt yrkesliv. Som redaktør har jeg særlig arbeidet med læremidler for elever og lærlinger i yrkesfag, og har selv skrevet lærebøker i kjemi og naturfag foruten litteratur om håndverk og lokalhistorie. Yrkeslivet startet jeg som skogsarbeider med hogst, hestekjøring og fløting, og hele mitt liv har jeg drevet aktivt friluftsliv året rundt. Kanskje startet det da jeg som liten skulle følge en gammel bestemor ut på jordene eller til skogs for å finne ulike planter og plantedeler til hennes mange varianter av smakelige og vonde urteteer. I min barndom var uteliv selvsagt, dels for å utføre plikter med vedbæring, onnearbeid, luking og plukking av grønt til grisefôr, og frihet med ski og kjelke om vinteren, fiskestang og slukboks om sommeren. Et lite bål gir varme til folie, kjele og panne, lunk til hendene og stemning for blikket. Med erfaringer fra dette har jeg skrevet Oslofjorden friluftsguide 1 Indre fjord, 2 Ytre fjord øst og 3 Ytre fjord vest, samt Lofoten Guide, og er medforfatter på boka Finn Fredrikstad her på Gaidaros Forlag. Med bloggen min vil jeg dele opplevelser fra nye turer i oslofjordlandskapet, komme med praktiske tips og fortelle om både kjente og lite kjente perler som ligger på rekke og rad. 

Hilsen Bjørn