Hopp til hovedinnhold

Oslo Turvei Guide

Fritjof Funder
Pål Hermansen (fotograf)

Oslo Turvei Guide

- en guide til Oslos regulerte, offentlige turveinett

I Oslo kommune finnes det vel 200 km med turveier innenfor bebygd område. Ingen by i Norge kan måle seg med det! Denne guiden presenterer alle de 53 turveiene som er del av det regulerte, offentlige turveinettet i Oslo. Turveiene leder fra bebygd område og inn til Marka, men er likevel ikke ment som en snarvei og transportetappe. Alle turene gir turgåeren en naturopplevelse i seg selv.

Turveiene går i spennende landskap langs Alnaelva, langs flotte høydedrag oppe ved Nordtvet gård, eller om man ønsker utsikt over fjorden kan man gå fra Gamlebyen helt ut til Bekkelaget. En spektakulær turvei fører oss langs Lysakerelva fra fjorden og opp
til Bogstadvannet. Akerselva skal man selvsagt heller ikke glemme.

Forfatter Frithjof Funder er leder av turveiutvalget i Oslo og Omland Friluftsråd, og er en av de få som har gått alle turveiene i Oslo. Hans opplevelser langs turveiene er mange, og i denne boken får vi også ta del i dem. Den anerkjente naturfotografen Pål Hermansen står for bildene. Med boken følger tre spesiallagde turveikart. Boken er laget i samarbeid med Oslo kommune, Friluftsetaten.
 

ISBN: 978-82-8077- 133-9
Pris: 295,-