Hopp til hovedinnhold

Oslofjorden friluftsguide 1

Bjørn Brænd (red.)

Oslofjorden friluftsguide 1

Indre fjord

Oslofjorden friluftsguide 1, indre fjord er en guide for strandsonen og strandnære områder i sjøen i Indre Oslofjord. Boka dekker strekningen Oslo – Drøbak – Storsand i Hurum. Guiden viser spekteret av ulike frilufts- og turaktiviteter det er mulig å drive ved Oslofjorden mellom hovedstaden og Drøbak-Storsand. Særlig er det lagt vekt på å fortelle om steder som egner seg for barnefamilier. Det er tur- og aktivitetsforslag  både for denne gruppen og andre som ønsker å bruke denne rike naturen på sin egen måte.

Friluftsguiden følger Kyststien der den finnes, og ellers kystlinjen på begge sider av fjorden. Her presenteres natur- og kulturhistorie, badesteder og fiskeplasser, turveier og Kystleden med alle hyttene som kan leies for en billig penge og danne utgangspunkt for opplevelsesrike turer og aktiviteter. Opplysninger om ferjestrekninger, bussruter, parkeringsplasser og sykkeltraseer, kiosker og spisesteder, severdigheter og bevarte hemmeligheter er noen av ingrediensene. Oslofjorden friluftsguide presenterer alle strendene og friområdene, Kyststien og turveiene, Kystleden med havner, hytter og bøyer og ellers et vell av oppdaterte faktaopplysninger om Indre Oslofjord. Med kart, piktogrammer og firefargebilder – tatt fra helikopter, båt eller fra land.

Oslofjorden friluftsguide 1, indre fjord utgis i samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd. Boka avløser friluftsrådets tidligere utgitte Oslofjord Guiden del 1.
 

Flere bøker i serien:

Oslofjorden friluftsguide 2, Ytre fjord øst
Oslofjorden friluftsguide 3, Ytre fjord vest 

 

 

ISBN: 978-82-8077- 134-6
Pris: 289,-