Hopp til hovedinnhold

Tegneglede 1

Inger Landsem

Tegneglede 1

Kan trær se ut som troll, og  hva kan gjemme seg i et bilde?  Vi bruker fantasien og lærer forskjellen på å tegne etter noe og tegne det vi finner på selv.  Vi tegner med blyant, penn og pensel og øver oss på å styre tegnehanda. Mange ting består av flere former. Hvor mange trekanter er det for eksempel i  en sykkel?

Tegneglede er en serie øvingsbøker i tegning for små og store nybegynnere. Her får barna prøve seg fram og lære å tegne både mennesker, blomster og dyr. Tegneøvelsene  er morsomme og utfordrende, og stimulerer både fantasien og ferdighetene. Med skryt  og oppmuntring fra Kråka Kry, tid og tålmodighet fra skilpadden Rilæx og trøst fra Den nervøse Frynsa vil barna alltid ha noen å identifisere seg med i tegneutviklingen. De fleste vil ha noe av alle tre i seg.

Tegner og forfatter Inger Landsem tegner  mye sammen med barn og opplever at de selv ønsker å utvikle sine tegneferdigheter. Ved hjelp av enkle øvelser, hvor frie og styrteoppgaver går hand i hand, søker hun å utvikle barnas eget bildespråk og øke deres repertoar. Fantasien vil da ha mer å spille på. Inger sier det slik: "Den som kan tegne ei virkelig ku har et godt utgangspunkt for å tegne ei høyst personlig og særpreget ku uten at den slutter  å være ku".

I samme serie:
Tegneglede 2
Tegneglede 3
Tegneglede 4

ISBN: 978-82-8077-059-2
Pris: 149,-